pondělí 15. září 2008

Stalo se (The Happening)

Nápad celkem jednoduchý. Rostliny se prostě nemohou jen tak přemisťovat. Proto mají vyvinutý složitý chemicko biologický mechanizmus, který dokáže vyvolat u případných protivníků nějakou tu nepříznivou reakci. Co když se ale stane nepřítelem č.1 člověk? Co když nás příroda donutí k šílenostem? Co když začnou všichni toužit po sebevraždě? A co když to většina znich udělá?!

Snímek "Stalo se" (The Happening) by se měl spíš jmenovat "Rostliny". Stejně jako tu byly Ptáci, Včeli, Pavouci, tak nyní se přidávají do řady vraždících monster i rostliny. Tento snímek se ale dá směle zařadit jak do Scifi kategorie, tak do hororové sekce. Hororoví diváci si zde přijdou na několik něchutně krvavých scén a scifisti zas začnou uvažovat o globálním dopadu na naši budoucnoust. Z pohledu filmového diváka jde však o Béčko v obou směrech. Příliš jednoduchý příběh. Malá prokreslenost charakterů postav a hlavně naprosto šílené chování všech okolo. To je přesně to, na co se můžete "těšit". Teda abych byl upřímný, od poloviny filmu jsem už jen čekal, jak to dopadne.

Protože se osobně řadím rozhodně více mezi "scifisty" než do role oblíbence horrorů, tak můžu tomuhle snímku dát pouze 50 bodů za nápad. Jinak nic víc.

Hodnocení 50/100
Stalo se (The Happening) - 2008
Drama/Sci-Fi/Horor


Odkazy:
[1] http://www.csfd.cz/film/229799-happening-the/
[2] http://www.imdb.com/title/tt0949731/
[3] http://film.moviezone.cz/stalo-se

Žádné komentáře: