pondělí 2. června 2008

Seasonic S12II-500 500W

Po delší době a menších peripetiích při výměně staršího vadného zdroje u prodejce na mě čekal tento pátek nový zdroj.

Původně jsem vybíral v kategorii do 2500,- Kč a zdroj měl mýt výkon mezi 450-550w. S těmi to základními parametry se celkem těžko vybírá, neboť zde najdete poměrně dost slušných zdrojů. Další požadavek na zdroj vyplynul z množství parametrů používaného hardware. To si vyžaduje zdroj, který by měl alespoň 450W a k tomu 4x SATA a 4x Molex přípojky. Těmito parametry rychle vyřadíte několik levnějších zdrojů. Jako poslední parametr jsem chtěl samozřejmě tichý zdroj s vysokou účinností. Nic co by už při základním zatížení zdroje vydávalo nějaké otravné zvuky.

A proč jsem vybral Seasonic?

Pro výběr Seasonic mě vedla právě pozitivní zkušenost s jejich tichým provozem. Co se týče konektorů je tento zdroj také dobře vybaven (viz obrázek) a vyhovuje tím pádem všem mým základním parametrům.

Zdroj je opatřen nálepkou 80 PLUS® takže se můžete těšit na úsporu energie. Pro opravdu tichý provoz zdroje je připraven 12cm ventilátor s aktivním PFC (99% Power Factor Correction).

Pro ty co si potrpí na průhledné bočnice, bude dobrou zprávou, že tento zdroj je v příjemném černém designu (viz fotografie dole). Pozornost si zaslouží i dobře provedená dokumentace, která obsahuje přesný popis všech vývodů a konektorů. Kabeláž opletená síťovinou a balíček se šroubky je dnes snad již u lepších zdrojů standardem.

Co v balení nenajdete?

Kabely jsou připojeny napevno. Tak že nepočítejte s možností odpojování nepoužívaných kusů kabeláže. V balení je také jen jedna svorka na případné svazování kabeláže.

Pro majitele disketových mechanik je tu malá komplikace. Zdroj nemá připojení na starší 3,5“ mechaniky pomocí menšího konektoru přímo integrované v kabeláži. Takže případné zapojení Vám zabere jeden molex konektor. Osobně mě tato vlastnost přišla spíš jako výhoda, neboť já osobně již klasickou disketovou mechaniku ve svém PC nemám.

Pro zvědavce přikládám pár fotek, jak balení tohoto zdroje vypadá a co od toho můžete čekat. Prozatím si zdroj chválím. Pracuje opravdu tiše a kupodivu i odběr prozatím vypadá o něco menší než původní zdroj. Doufám, že tento zdroj bude pracovat tiše a spolehlivě co nejdéle.

Fotografie Seasonic S12II-500 500W:

 

Zdroje:

[1] http://www.seasonicusa.com/S12II.htm

[2] http://www.seasonic.com/

Žádné komentáře: