středa 4. června 2008

Interaktivní bulvár s pěkným kabátem

Nedávno mně jedna známá poslala odkaz na zajímavé video z internetu. Kupodivu nešlo o YouTube ani jiný podobný server, ale o odkaz na internetový časopis Beast.cz.

Co vás na BEAST.cz čeká?

Především nezvyklá podoba časopisu. Bohužel to, že jde především o bulvár, je vidět hned na prvních titulcích tohoto časopisu. Nečekejte tedy nějaká intelektuální ani jinak přínosná témata. Naopak se připravte na spoustu barvitě podaných a šokujících zpráv, které jsou „zaručeně“ pravdivé.

beast

Má tedy podobný časopis čím zaujmout?

Pány rozhodně zaujmou fotografie polonahými krasavicemi. Hravé uživatele internetu může zaujmout svojí interaktivitou. Nejde totiž jen o pěkné stránky ve FLASHy, ale sem tam najdete i nějakou tu skrytou informaci. Časopis vás přímo vybízí kliknout na nějaké to tlačítko, šipku či hvězdičku a dozvědět se víc. Vše však přímo uvnitř časopisu. Prozatím žádné odkazy na další stránky nebo podobné linkování mimo interaktivní obsah čísla. Mladé zaujme svým dravým designem jednotlivých stránek a samozřejmě spoustou videí. Ty můžete přímo v časopisu přehrávat nebo hodnotit. Do redakce můžete zaslat i svá oblíbená videa a tak se podílet na obsahu tohoto časopisu. Obsahově zde najdete naprosto vše co do správného bulváru patří. Od drbů o slavných, přes recenze novinek v oblasti herního průmyslu až po ukázky posledních HI-TECH hraček. Zaujmout může rozhodně i inzerující firmy. Interaktivní obsah celého časopisu totiž uživatele více pobízí k aktivitě a tak uživatel občas nečekaně klikne i na reklamu.

 beast_menu

A moje první dojmy?

Nemohu říci, že by mě tento projekt prozatím zaujal svojí obsahovou složkou. Rozhodně ale upoutal moji pozornost po stránce designu a provedení. Velmi zajímavý je i koncept interaktivního obsahu, který vnáší do hry další zajímavý prvek. Bohužel po několika číslech se to klikání (na všechno co se na stránce hýbe) trochu omrzí. V celkovém pohledu však musím přiznat, že jde naprosto nezvyklou a svým způsobem ojedinělou první vlašťovku. Konečné rozhodnutí, zda mně má tento typ internetových časopisů co nabídnou, však ještě odložím do šuplíku. Uvidíme, čím nás český internet ještě překvapí.

Zaujalo Vás vyprávění o časopisu Beast? Pokud ANO, nezbývá než navštívit stránky www.beast.cz a vyplnit si předplatné. ZDARMA.

Žádné komentáře: