úterý 24. června 2008

Zajímavá anime na serveru DailyMotion

Při brouzdání po serveru DailyMotion jsme narazil na několik zajímavých videí, která se dají zařadit do kategorie anime. Svým zpracováním a náplní jsou však tak jedinečné, že mohou zaujmout i daleko širší komunitu lidí.

The Declaration of Human Rights (2006)
Tohle zajímavé a velmi sugestivní video je založeno na hrátkách s písmem (typographic anime) a jednoduchou grafikou. Podobou tvorbu v takové kvalitě jsem už dlouho neviděl. Velmi dobře je k tomu zpracována i zvuková stopáš. Toho si také všimli porotci a projekt dostal ocenění "Best Media Student Award" v kategorii "animation" za rok 2006 na univerzitě "University of Applied Sciences in Darmstadt, Germany". Video má sice politicko-humanitární podtext, ale jeho zpracování je jedinečné.



I lived on the Moon
Tenhle animovaný videoklip je opravdu jedinečný. Mírně depresivní ladění celého videoklipu se skvělým vyvrcholením mě opravdu nenechalo ani chvilku na pochybách, že tento kousek je jeden z nejlepších anime videoklipů, které jsem v poslední době viděl.



Dynamo
Tenhle animovaný kousek je trochu rychlejší, ale mírně chaotický začátek rychle střídá velmi zajímavé (úsměvné) rozuzlení celého příběhu.


Dynamo
Uploaded by biftoury


The fall
Základní linií příběhu je souboj přírody s jakýmsi technickým znečištěním světa. Rozhodně zajímavé i když výsledek se dá vlastně očekávat. Proto se více můžete soustředit na zpracování vlastní animace.



DELIVERY
Další kousek nemá sice zcela dokonale propracovanou grafiku, ale mě osobně zaujal skvělým nápadem.




Code Guardian
Na závěr jsem vybral ještě jedno cca 14min video. To se bude líbit všem, kteří mají rádi souboje robotů. Tentokrát je vše velmi pěkně skloubeno s druhou světovou válkou. Nápad prostě dokonalý.

Žádné komentáře: