středa 16. ledna 2008

Microsoft Surface

Nejde vlastně o nic jiného než multimediální a interaktivní stůl. Tenhle stůl se dá využít opravdu mnoha způsoby. To vám předvedou následující prezentace.

Na prvním videu je velmi pěkné oficiální předváděcí demo od firmy Microsoft, které v příjemné domácí pohodě prezentuje možnosti Microsoft Surface. Na začátku najdete klasickou ukázku sdílení hudby, práci s fotografiemi i plánování večerní návštěvy kina. V druhé polovině videa je pak představa virtuálního placení v restauraci pomocí karty. Prosím všimněte si jak jednoduché je nechat restauraci provizi.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=rP5y7yp06n0

Na dalším videu je opět vidět práce s fotkami, videem a vytvoření pohlednice. Nechápu proč má Microsoft představu, že chci po položení fotoaparátu na stůl, mít všechny fotky rozházené po stole. Rozhodně přehlednější by bylo, kdyby byli pěkně seřazené. Přece je nebudu pořád otáčet, abych si je mohl prohlídnout. Asi v polovině tohoto videa je předveden jeden interaktivní vodní "screensaver". Tohle je se bude u vás doma (nebo v hotelu) určitě každému líbit. V druhé polovině najdete také aplikaci firmy TMobile která je něco jako online obchodem s možností rychlého nastavení vašeho telefonu.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=FlZxuqjJDgk

Na posledním videu, tentokrát z CES 2008, je vidět například virtuální obchod se snowbordy, kde si můžete navrhnou svůj vlastní vzhled prkna. Opět předváděčka práce s fotkami a videem a vytvoření pohlednice. Hlavní podívaná vás však čeká na konec. Tam je zajímavé demo aplikace pro restaurace. Pokud jste příznivci vína, doporučuji shlédnout až dokonce.

Vide:  http://www.youtube.com/watch?v=Zxk_WywMTzc

Celé to vypadá moc pěkně. Videí je na YouTube ještě několik dalších. Ve své postatě se v nich opakují podobné nebo dokonce stejné scény. Osobně mě trochu vadí, že se primárně předvádějící předpokládají, že si to lidi koupí do restaurace, video herny nebo hotelu. Já osobně bych chtěl takový stůl doma. Chápu, že finanční dostupnost nebude z prvopočátku pro běžného našince (už vůbec ne našince z Čech), ale nemusejí to tak zdůrazňovat. Prozatím je to vše ještě ve vývoji a aplikace budou přibývat a rozhodně doznají ještě zajímavých změn. Takže! Těšme se na další vývoj těchto interaktivních stolů.

Jiří Provazník

Žádné komentáře: