pondělí 4. února 2008

Novinky ze světa Software

GIMP 2.4.4

Nedávno (30. 1. 2008) vyšla další verze oblíbeného grafického editor GIMP. Oproti předchozí verzi je opraveno zase několik chyb, které vyskakovali převážně v různých standardních pluginech. Plný přehled novinek najdete na stránce http://developer.gimp.org/NEWS-2.4 .

Instalační soubor GIMP pro Windows má již 16M a můžete stahovat z následující adresy http://gimp-win.sourceforge.net/stable.html .

WINAMP 5.52

Poslední verze multimediálního přehrávače Winamp tentokrát nepřináší nic nového. Update je zaměřen hlavně na opravu chyb a zrychlení několika funkcí. Úplný výčet novinek ve WINAMP 5.52 a straších najdete na adrese http://www.winamp.com/player/version-history . Odkaz na stáhnutí aktuální verze je hned na úvodní stránce http://www.winamp.com/ .

Free Download Manager 2.5.747

Již delší dobu používám Free Download Manager 2.0. Přesto že jsem několikrát kontroloval dostupnost novější verze, pomocí interního nástroje FDM, neustále a zatvrzele mě to hlásí, že vlastním poslední verzi. Při nedávném brouzdání jsem zaskočil i na domácí stránky tohoto programu. Zde jsem narazil na informace o dost rozsáhlém vývoji okolo tohoto programu a samozřejmě i o informacích o novější verzi

FDM se dá nyní stáhnout ve dvou verzích. Běžná verze je veliká cca 5,6MB a obsahuje několik pluginu včetně Bittorent pluginu. Druhá verze je pod značkou LITE o velikosti cca 2MB a je menší o právě o ty pluginy. Nebude však o ně ochuzeni. Můžete si je kdykoli dotáhnout. Pokud vás zajímá, co přesně FDM ve vašem OS dělá, můžete si samozřejmě stáhnout i všeobecně dostupné zdrojové soubory v jazyce C++.

Odkazy na vše najdete na http://www.freedownloadmanager.org/download.htm .

Pokud jste doposud jako já používali počeštěnou verzi 2.0, doporučuji k verzi LITE stáhnout ještě Languages pack (769 Kb, setup). Jinak se vám jakoby zmizí některé položky z menu.

Žádné komentáře: