středa 8. října 2008

Robota pod stromeček

Vánoce se začínají blížit a tak je třeba začít panikařit a začít přemýšlet o tom, co budete chtít od Ježíška pod stromeček. Já bych tedy chtěl ROBOTA. Ne takového, jako byli Helena a Primus v povídce R. U. R. od Karla Čapka, ale nějakého pěkného malého a zábavného.

Doba postoupila a roboti pro dětskou zábavu pomalu začínají zaplavovat i náš "zpomalený - Český" trh. Není to tak dlouho co jsme si mohli v našich obchodech pořídit RoboBrouka, RoboRaptora nebo dokonce RoboSapiens. Zařízení určené především pro děti však přináší zábavu i mezi dospělé. A jaký bude letošní Vánoční hit v oblasti robotů. Prozatím se netuší, ale co kdyby to byl i-Sobot.



Tenhle miniaturní robot se ukazuje po výstavách už od roku 2006. Třeba právě nyní prorazí. Koukněte se na i další videa, a pokud vás to bude zajímat, můžete si ho hned zkusit obědnat na následující stránce. Sám jsem to ovšem nezkoušel, takže netuším, jaké jsou záruky, kvalita a tak dále a tak dále.

Mimochodem já osobně toužím po jiném robotu. A to od společnosti LEGO. Celá stavebnice se jmenuje LEGO MINDSTORMS® NXT a je podle mě dokonalá. Jediný její problém je, že u nás je tato stavebnice nekonečně předražená. Věděli jste, že tahle stavebnice umožňuje programování vytvořených robotů i pomocí programovacího jazyka Java?

Takže hlavu vzhůru. Až budu psát letos Ježíškovy, určitě tam napíšu, že letos chci pod stromeček robota. A vy už víte, jakého robota budete pod stromečkem chtít? Hlavně nepiště že sexuální, to vám do šedesátky stejně nevydrží a toho "promrhanýho" času.

Mimochodem když už jsme u Vánoc. Taky se už těším, až znova letos budu svým dětem muset vysvětlovat, jak se ten Ježíšek dostal k nám do bytu, když máme všude zavřeno a nikoho cizího sem nepouštíme. A hlavně jak je zabezpečeno aby toho kouzelného Ježíška někdo nepřemluvil k vykrádání bytů.

Videa robota i-Sobot:
http://www.youtube.com/watch?v=G6FTZM7fFJ8
http://www.youtube.com/watch?v=gSI4f5CeU5o
http://www.youtube.com/watch?v=M0QqcjECSyA

Zdroje:
[1] Giftgadgetgateway.com
[2] hammacher.com

Žádné komentáře: