úterý 18. listopadu 2008

Mrtví jako já (Dead like me)

Místo programování, psaní blogu a paření, jsem se v minulých dnech/týdnech vrhnul na seriál DEAD LIKE ME. Doporučení jsem dostal od jednoho kolegy. Dokonce prý běží (nebo běžel) v ČT.

A o čem to je ?
Hlavní hrdinka Georgia je mladá slečna, která díky svému stylu života není ve svém životě nikterak úspěšná. Před vstupem do samostatného života, na který se nikterak netěší, ji však čeká ještě několik obtížných rozhodnutí. Jako například výběr svého budoucího povolání a nástup do své první firmy. Její první kroky však skončí trochu jinak než si představovala. Neobyčejná smrt hned první den v práci ji přivádí do dosti složité situace. Po své smrti se totiž stává SMRTkou. Na zemi zůstává v novém těle s novým úkolem. Na svůj úkol však zdaleka není sama. Seznamuje se skupinou jedinců, kteří mají podobný posmrtný úkol. Všichni pak dostávají pokyny odkudsi ze shora pomocí lístečků. Celý seriál se tedy točí okolo téhle bandy SMRTek a jejich práce.

Osobně, komediální seriály moc nemusím. Většinou u nich příliš dlouho nevydržím. Pilotní film si mě však okamžitě získal a měl jsem chuť zjistit „O čem to bude?“. A tak mě na cestu seriálového šílenství přitáhl hlavně neotřelí a místy až příliš černý humor z pilotního filmu.

Tenhle pohřební humor však není určen pro každého. Navíc musím přiznat, že některé smrti jsou opravdu nechutné a ne každý je schopen to ustát. Trochu na škodu může také působit fakt, že jednotlivé díly na sebe v podstatě lehce navazují. Vyplatí se tedy znát všechny předchozí díly, abyste se dobře bavili za všech okolností. Asi nejhorší je zjištění, že ten skvělý humor se ke konci seriálu trochu vytrácí a scénář se více zabývá tou „filozofickou“ stránkou věci.

Takže pokud máte rádi černý pohřební humor, vřele tento seriál doporučuji. Rozhodně jeho první sezóna stojí za shlédnutí.

Osobně hodnotím následovně:

Pilotní film 85/100
První sezóna 80/100
Druhá sezóna 75/100

Zdroje:
[1] CSFD
[2] IMDB

Žádné komentáře: